Izrada sajta responsive dizajn

Home | Nazad | Izrada sajta responsive dizajn

 

Da li Vam je potrebna - neophodna optimizacija sajta za mobilne telefone?

Da li Vam je potrebna DA, da li Vam je neophodna zavisi od Vaših očekivanja vezanih za kvalitet sajta, seo optimizaciju...

Ukoliko Vaš sajt ima elemente koji se ne prikazuju na mobilnim telefonima MORATE odraditi redizajn sajta - reponsive dizajn. Zamislite da Vam je glavni meni odradjen u flashu i mobilni telefon ga "ne vidi", posetilac vašeg sajta je "zaglavio" na stranici koju je otvorio i dalje ne može. Još gora situacija je ako Vam je kompletan sajt uradjen u flashu - takve sajtove android telefoni NE VIDE.

Ukoliko imate klasičan HTML sajt koji se otvara i vidi na mobilnim telefonima, tabletima... ne morate raditi redizajn sajta ali morate biti svesni da posetiocei ne vole da skroluju, zumiraju... Vaš sajt se otvara na mobilnim uredjajima ali je velika šansa da će posetilac vrlo brzo otići sa Vašeg sajta.

 

Malo o responsive web dizajnu

Resposive sajt nije isto što i mobilni sajt. Mobilni sajt je "kopija" sajta koja se obicno stavlja u folder m.vassajt.com. To znaci da imate dva sajta i da se posetioci koji pristupaju sa mobilnog telefona preusmeravaju na mobilni sajt. Ovo je ok rešenje ali naša preporuka je uvek izrada responsive sajta bez mobilne verzije.

Responsive Web dizajn čini da vaš web sajt izgleda odlično na svim uređajima (desktop, tablete i telefoni). Responsive Web Design se zasniva na  korištenju CSS i HTML-a za promenu veličine, sakrivanja, smanjivanja, uvećavanja, ili premeštanja sadržaja da bi sajt i njegove stranice izgledale dobro na bilo kom ekranu.

 

GOOGLE voli responsive web dizajn

Kada sa mobilnog telefona pretražujete na googlu ispred vecine rezultata ćete videti mobile friendly, razlog je što google "gura" optimizovane sajtove na vrh stranice.

INTERESUJE VAS CENA SAJTA??

Popunite što detaljnije upitnik i odgovorićemo Vam u najkraćem mogućem roku.