Šta izbegavati u izradi, dizajnu, tehnologijama... sajta

 

 

 

Muzika na sajtu.

Tokom godina smo imali razne situacije i Veoma čudne zahteve klijenata. Ponekad je skoro nemoguće nekog ubediti da će određeni elementi na sajtu naterati Vašeg posetioca da posle 2sec. ode sa sajta. Ok volite slušati Cecu i Jelenu Karleusu, to ne znači da treba u pozadinu stranice postaviti Vašu omiljenu pesmu. Verujte mi NIKO ne voli da sluša Vašu muziku na sajtu, ne Vole svi Cecu a ni Rammstein.

Većina ljudi sluša muziku dok radi na racunaru, surfuje internetom... Šta mislite da se desi kada otvore stranicu i "drekne" im Vaša omiljena pesma - istog momenta gase sajt.

 

Dizajn sajta

Ovo je tema o kojoj se može raspravljati danima. Nekada nam klijenti predlažu boje, dizajn.... za koji znamo da se ni njima neće svideti.

Delimo ih na dve grupe:

  • U prvoj grupi su klijenti koji neće priznati grešku i mi im odradimo dizajn iako smo sigurni da će sa takvog sajta posetioci bežati. Klijent je zadvoljan ali se često dešava da posle mesec dva dodje ponovo na redizajn sajta i tada je spreman da posluša naše savete.
  • U drugoj grupi su oni koji žele da vide kako bi to izgledalo, kada vide da su pogrešili prihvataju naše predloge.

U oba slučaja ako se pretera sa nerazumnim zahtevima dizajn se dodatno naplaćuje.

Verujte nam sa 15 godina u ovom poslu smo pisali svetlim bojama po beloj pozadini, "neonima" po crnoj pozadini, tekst po pozadini koja je slika... i unapred znamo da to ne može izgledati dobro.

 

Na ovoj slici nisu naše cene ali govori mnogo o dizajnu :-)

 

Navigacija na sajtu

Izbegavajte komplikovane menije koji će zbuniti Vaše posetioce. U web dizajnu postoji nepisano pravilo 3 klika, to znači da sa 3 klika mišem možete doći na bilo koju stranicu na sajtu. ŠTO JEDNOSTAVNIJE TO BOLJE

 

 

 

 

Novo na sajtu